Alginian sodu

 

Naturalny polisacharyd pozyskiwany z alg brunatnych.

Działanie:

  • w roztworze wodnym tworzy  żele, zagęszcza i stabilizuje emulsje
  • okluzyjne, zapobiegające przed transepidermalną utratą wody przez naskórek
  • nawilżające, odżywcze, uelastyczniające i ujędrniające skórę
  • łagodzące podrażnienia i zaczerwienienia
  • składnik aktywny w maseczkach typu „peel off”

W ofercie dostępne alginany sodu:

  • White Cimalgin 500 (INCI: Algin)
  • Cimalgin 80/400 (INCI: Algin)