Konserwanty

 

SpecNPTM - GSE

Nazwa łacińska/ INCI: Citrus Grandis Fruit Extract

Nr CAS: 90045-43-5

Funkcje: naturalny konserwant o działaniu przeciwbakteryjnym

Postać: płynna - ciecz

PrzyFree - Plus

Nazwa łacińska/ INCI: Citrus Grandis Fruit Extract, Caprylhydroxamic Acid, Phenethyl Alcohol, Glycerin, Ethylhexylglycerin, Propanediol

Nr CAS: 90045-43-5 / 7377-03-9 / 60-12-8 / 56-81-5 / 70445-33-9 / 504-63-2

Funkcje: naturalny konserwant o działaniu hamującym rozwój bakterii, drożdży i grzybów pleśniowych

Postać: płynna - ciecz

SpecNPTM - PLS

Nazwa łacińska/ INCI: Polylysine

Nr CAS: 28211-04-3

Funkcje: naturalny konserwant o działaniu przeciwbakteryjnym i przeciwgrzybiczym

Postać: proszek

ParbFree - DBA

Nazwa łacińska/ INCI: Dehydroacetic Acid, Benzyl Alcohol

Nr CAS: 520-45-6 / 100-51-6

Funkcje: konserwant o szerokim spektrum działania przeciwko bakteriom Gram-ujemnym, Gram-dodatnim, drożdżom i pleśniom

Postać: płynna - ciecz

ParbFree®IPMP

Nazwa łacińska/ INCI: O-CYMEN-5-OL

Nr CAS: 3228-02-2

Funkcje: konserwant

Postać: krystaliczna

ParbFreeTM - PCG

Nazwa łacińska/ INCI: Caprylyl Glycol, Phenoxyethanol

Nr CAS: 1117-86-8/122-99-6

Funkcje: konserwant o szerokim spektrum działania przeciwko bakteriom Gram-ujemnm, Gram-dodatnim, sacharomycetów i pleśniom; 1,2-Oktanediol wzmacnia działanie konserwantów fenoksyetanolu

Postać: płynna - ciecz

PrzvFree - EHG

Nazwa łacińska/ INCI: Ethylhexylglycerin

Nr CAS: 70445-33-9

Funkcje: konserwant kompatybilny z powszechnie używanymi składnikami kosmetyczny; wzmacniacz dla tradycyjnych konserwantów; emolient; skuteczny w niwelowaniu nieprzyjemnych zapachów; booster do kosmetycznych alkoholi i glikoli

Postać: płynna - ciecz

PrzvFree - CHP

Nazwa łacińska/ INCI: Caprylhydroxamic Acid, Hexylene Glycol, Propylene Glycol

Nr CAS: 7377-03-9 / 6920-22-5 / 504-63-2 / 26264-14-2

Funkcje: konserwant

Postać: płynna - ciecz

PrzvFree - CE85

Nazwa łacińska/ INCI: Caprylyl Glycol, Ethylhexylglycerin

Nr CAS: 1117-86-8 / 70445-33-9

Funkcje: konserwant o działaniu hamującym rozwój bakterii, drożdży i grzybów pleśniowych; kompatybilny ze wszystkimi powszechnie używanymi składnikami kosmetyczny; emolient

Postać: płynna - ciecz

end faq