Oleje roślinne

 

Olej abisyński
Abyssinian Oil

Nazwa łacińska / INCI: Crambe Abyssinica Seed Oil

Nr CAS: 86956-68-3

Olej andiroba
Andiroba Oil

Nazwa łacińska / INCI: Carapa Guaianensis (Andiroba) Seed Oil

Nr CAS: 352458-32-3 / 223748-14-9

Olej arachidowy
Peanut Oil

Nazwa łacińska / INCI: Arachis Hypogaea (Peanut) Oil

Nr CAS: 8002-03-07

Olej arganowy
Argan Oil

Nazwa łacińska / INCI: Argania Spinosa Kernel Oil

Nr CAS: 223747-87-3 / 299184-75-1

Olej awokado
Avocado Oil

Nazwa łacińska/ INCI: Persea Gratissima (Avocado) Oil

Nr CAS: 8024-32-6

Olej babasu
Babassu Oil

Nazwa łacińska / INCI: Orbignya Oleifera (Babassu) Seed Oil

Nr CAS: 91078-92-1

Olej baobabowy
Baobab Oil

Nazwa łacińska / INCI: Adansonia Digitata (Baobab) Seed Oil

Nr CAS: 91745-12-9

Olej buriti
Buriti Oil

Nazwa łacińska / INCI: Mauritia Flexuosa Fruit Oil

Olej dyniowy
Pumpkin Seed Oil

Nazwa łacińska/ INCI: Cucurbita Pepo (Pumpkin) Seed Oil

Nr CAS: 8016-49-7 / 89998-03-8

Olej jojoba
Jojoba Oil

Nazwa łacińska/ INCI: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil

Nr CAS: 90045-98-0

Olej kokosowy
Coconut Oil

Nazwa łacińska/ INCI: Cocos Nucifera (Coconut) Oil

Nr CAS: 8001-31-8

Olej konopny
Hemp Oil

Nazwa łacińska/ INCI: Cannabis Sativa (Hemp) Seed Oil

Nr CAS: 89958-21-4

Olej kukui
Kukui Nut Oil

Nazwa łacińska/ INCI: Aleurites Moluccana (Kukui) Seed Oil

Nr CAS: 8015-80-3

Olej kukurydziany
Corn Oil

Nazwa łacińska/ INCI: Zea Mays Germ Oil

Nr CAS: 88001-30-7

Olej laurowy
Laurel Oil

Nazwa łacińska/ INCI: Laurus Nobilis Oil

Nr CAS: 84603-73-6

Olej lniany
Linseed Oil

Nazwa łacińska/ INCI: Linum Usitatissimum (Linseed) Seed Oil

Nr CAS: 8001-26-1

Olej makadamia
Macadamia Nut Oil

Nazwa łacińska/ INCI: Macadamia Integrifolia Seed Oil

Nr CAS: 129811-19-4

Olej manketti
Manketti Oil

Nazwa łacińska/ INCI: Schinziophython Rautanenii Kernel Oil

Olej marakuja
Passion Seed Oil

Nazwa łacińska/ INCI: Passiflora Edulis Seed Oil

Nr CAS: 91770-48-8 / 97676-26-1

Olej marula
Marula Oil

Nazwa łacińska/ INCI: Sclerocarya Birrea Seed Oil

Olej migdałowy
Sweet Almond Oil

Nazwa łacińska/ INCI: Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil

Nr CAS: 8007-69-0 / 90320-37-10

Olej monoi
Monoi Oil

Nazwa łacińska/ INCI: Cocos Nucifera Oil & Gardenia Tahitensis Flower Extract & Parfum

Nr CAS: 8001-21-8/ -

Olej moringa
Moringa Oil

Nazwa łacińska/ INCI: Moringa Oleifera Seed Oil

Nr CAS: 93165-54-9

Olej musztardowy
Mustard Oil

Nazwa łacińska/ INCI: Sinapis Alba (Mustard) Seed Oil   

Olej nagietkowy
Calendula Infused Oil

Nazwa łacińska/ INCI: Calendula Officinalis Flower (and) Helianthus Annuus Seed Oil

Nr CAS: 70892-20-5 / 8001-21-6

Olej neem
Neem Oil

Nazwa łacińska/ INCI: Melia Azadirachta (Neem) Seed Oil

Nr CAS: 8002-65-1 / 90063-92-6

Olej palmowy
Palm Oil

Nazwa łacińska/ INCI: Elaeis Guineensis (Palm) Oil

Nr CAS: 8002-75-3

Olej papaya
Papaya Oil

Nazwa łacińska/ INCI: Carica Papaya Seed Oil

Nr CAS: 84012-30-6

Olej pistacjowy
Pistachio Oil

Nazwa łacińska/ INCI: Pistacia Vera (Pistachio) Seed Oil

Nr CAS: 90082-81-8

Olej rycynowy
Castor Oil

Nazwa łacińska/ INCI: Ricinus Communis (Castor) Seed Oil

Nr CAS: 8001-79-4

Olej rzepakowy
Rapeseed Oil

Nazwa łacińska/ INCI: Brassica Campestris (Rapeseed) Oil

Nr CAS: 8002-13-9

Olej sezamowy
Sesame Oil

Nazwa łacińska/ INCI: Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil

Nr CAS: 8008-74-0

Olej słonecznikowy
Sunflower Oil

Nazwa łacińska/ INCI: Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil

Nr CAS: 8001-21-6

Olej sojowy
Soybean Oil

Nazwa łacińska/ INCI: Glycine Soja (Soybean) Oil

Nr CAS: 8001-22-7

Olej szafranowy
Safflower Oil

Nazwa łacińska/ INCI: Carthamus Tinctorius (Safflower) Oil

Nr CAS: 8001-23-8

Olej tamanu
Calophyllum Inophyllum Oil

Nazwa łacińska/ INCI: Calophyllum Inophyllum Seed Oil

Olej z amarantusa
Amaranth Oil

Nazwa łacińska/ INCI: Amaranthus Spinosus Seed Oil

Olej z amli
Amla Infused Oil

Nazwa łacińska/ INCI: Emblica Officinalis Fruit (and) Helianthus Annuus Seed Oil

Nr CAS: 90028-28-7 / 8001-21-6

Olej z czarnej porzeczki
Blackcurrant Oil

Nazwa łacińska/ INCI: Ribes Nigrum Seed Oil

Nr CAS: 97676-19-2

Olej z czarnuszki
Black Cumin Oil

Nazwa łacińska/ INCI: Nigella Sativa Seed Oil

Nr CAS: 90064-32-7

Olej z dzikiej róży
Rose Hip Oil

Nazwa łacińska/ INCI: Rosa Canina Fruit Oil / Rosa Rubignosa Seed Oil / Tocopherol

Nr CAS: 84696-47-9 / 84603-93-0 / 92347-25-6 / 59-02-9 / 16698-35-4 / 54-28-4 / 119-13-1

Olej z jagód acai
Acai Berry Oil

Nazwa łacińska/ INCI: Euterpe Oleracea Fruit Oil

Olej z kiełków pszenicy
Wheat Germ Oil

Nazwa łacińska/ INCI: Triticum Vulgare (Wheat Germ) Oil

Nr CAS: 68917-73-7 / 84012-44-2

Olej z lnicznika siewnego
Camelina Seed Oil

Nazwa łacińska/ INCI: Camelina Sativa Seed Oil

Olej z marchwii
Carrot Oil

Nazwa łacińska/ INCI: Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil (and) Brassica Campestris (Rapeseed) Oil (and) Daucus Carota Sativa Root Extract

Nr CAS: 8001-21-6 / 8002-13-9 / 84929-61-3

Olej z nasion bawełny
Cottonseed Oil

Nazwa łacińska/ INCI: Gossypium Herbaceum (Cotton) Seed Oil

Nr CAS: 8001-29-4

Olej z nasion chia
Chia Seed Oil

Nazwa łacińska/ INCI: Salvia Hispanica Seed Oil

Nr CAS: 93384-40-8

Olej z nasion cytryny
Lemon Seed Oil

Nazwa łacińska/ INCI: Citrus Limon Seed Oil

Nr CAS: 92346-89-9 / 84929-31-7 / 85085-28-5

Olej z nasion grejpfruta
Grapefruit Seed Oil

Nazwa łacińska/ INCI: Citrus Paradisi Seed Oil

Nr CAS: 90045-43-5

Olej z nasion limonki
Lime Seed Oil

Nazwa łacińska/ INCI: Citrus Aurantifolia Seed Oil

Nr CAS: 8008-26-2 / 90063-52-8

Olej z ogórecznika
Borage Oil

Nazwa łacińska/ INCI: Borago Officinalis (Borage) Seed Oil

Nr CAS: 225234-12-8

Olej z oliwek
Olive Oil

Nazwa łacińska/ INCI: Olea Europaea (Olive) Fruit Oil

Nr CAS: 8001-25-0

Olej z orzecha laskowego
Hazelnut Oil

Nazwa łacińska/ INCI: Corylus Avellana (Hazel) Seed Oil

Nr CAS: 84012-21-5 / 185630-72-2

Olej z orzecha włoskiego
Walnut Oil

Nazwa łacińska/ INCI: Juglans Regia (Walnut) Seed Oil

Nr CAS: 8024-09-7 / 84012-43-1

Olej z ostropestu
Milk Thistle Oil

Nazwa łacińska/ INCI: Silybum Marianum Seed Oil

Nr CAS: 84604-20-6

Olej z pestek moreli
Apricot Kernel Oil

Nazwa łacińska/ INCI: Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil

Nr CAS: 68650-44-2 / 72869-69-3

Olej z pestek winogron
Grapeseed Oil

Nazwa łacińska/ INCI: Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil

Nr CAS: 8024-22-4 / 84-929-27-1

Olej z pestek wiśni
Cherry Kernel Oil

Nazwa łacińska/ INCI: Prunus Avium Seed Oil

Nr CAS: 85566-22-9

Olej z wiesiołka
Evening Primrose Oil

Nazwa łacińska/ INCI: Oenothera Biennis Oil

Nr CAS: 90028-66-3

Olej z zielonej kawy
Coffee Bean Green Oil

Nazwa łacińska/ INCI: Coffea Arabica Seed Oil

Nr CAS: 84650-00-0

Olej brzoskwiniowy
Peach Kernel Oil

Nazwa łacińska/ INCI: Prunus Persica (Peach) Kernel Oil

Nr CAS: 8002-78-6 / 8023-98-1 / 84012-34-0

Olej perilla
Perilla Oil

Nazwa łacińska/ INCI: Perilla Ocymoides Seed Oil

Nr CAS: 90082-61-4

Olej z opuncji figowej
Prickly Pear Seed Oil

Nazwa łacińska/ INCI: Opuntia Ficus-Indica Seed Oil

Nr CAS: 90082-21-6

Olej z pestek malin
Raspberry Seed Oil

Nazwa łacińska/ INCI: Rubus Idaeus (Raspberry) Seed Oil

Nr CAS: 84929-76-0

Olej ryżowy
Rice Bran Oil

Nazwa łacińska/ INCI: Oryza Sativa Oil

Nr CAS: 68553-81-1

Olej sacha inchi
Sacha Inchi Oil

Nazwa łacińska/ INCI: Plukenetia Volubilis Seed Oil

Olej z rokitnika
Seabuckthorn Fruit Oil

Nazwa łacińska/ INCI: Hippophae Rhamnoides Fruit Oil

Nr CAS: 225234-03-7

Olej z dziurawca
St John's Wort Oil

Nazwa łacińska/ INCI: Hypericum Perforatum Oil & Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil

Nr CAS: 68917-49-7 & 8001-21-6

end faq