Witaminy i ich pochodne...

 

Pochodne witaminy C

SpecWhiteTM – SAP

Nazwa łacińska: Sodium Ascorbyl Phosphate

Fukcje: stabilna w temperaturze 40oC oraz pH powyżej 6,5; współdziała m.in z witaminą E i octanem witaminy E, rozjaśniające i wybielające przebarwienia; przeciwzapalne i przeciwtrądzikowe

Postać: proszek

Rozpuszczalność: wodnorozpuszczalna

SpecWhite TM – MAP

Nazwa łacińska: Magnesium Ascorbyl Phosphate

Fukcje: przeciwstarzeniowe, wybielające i rozjaśniające

Postać: proszek

Rozpuszczalność: wodnorozpuszczalna

SpecWhite TM – VCE

Nazwa łacińska: Ethyl Ascorbyl Acid

Fukcje: stabilna w temperaturze powyżej 50 st.C, sugerowane pH około 6,5 łatwa aplikacja do formulacji kosmetycznych, dzięki budowie lipofilowo-hydrofilowej; działanie przeciwzmarszczkowe,antyoksydacyjne i wybielające przyspiesza syntezę kolagenu

Postać: proszek

Rozpuszczalność: wodnorozpuszczalna

SpecWhite TM – 02 (zatwierdzony przez ECOCERT/COSMOS)

Nazwa łacińska: Ascorbyl Glucoside

Fukcje: stabilna w temperaturze do 50 st. C, sugerowane pH 5,5 – 7,0; działanie stymulujące produkcję kolagenu, przeciwzapalne, antyoksydacyjne

Postać: proszek

Rozpuszczalność: wodnorozpuszczalna

SpecWhite TM – AP

Nazwa łacińska: Ascorbyl Palmitate

Fukcje: bardziej stabilny od kwasu askorbinowego, trudno się utlenia, nie zmienia barwy; działanie przeciwutleniające wybielające i przeciwzmarszczkowe

Postać: proszek

Rozpuszczalność: olejoworozpuszczalna

SpecWhiteTM – AI

Nazwa łacińska: Ascorbyl Isostearate

Fukcje: odporna na działanie kwasów i wysokich temperatur; działanie wybielające, przyspiesza syntezę kolagenu, usuwa wolne rodniki tlenowe i hamuje utlenianie lipidów

Postać: oleista ciecz

Rozpuszczalność: olejoworozpuszczalna

end faq

 

Pochodne witaminy E

Vitamin E – Tocopherol 70%

Nazwa łacińska: Tocopherol, Helianthus Annus Seed Oil

Fukcje: nazywana „witaminą młodości”, naturalny przeciwutleniacz; działanie antyoksydacyjne, przedłużenie trwałości kosmetyku

Postać: lepka ciecz

Rozpuszczalność: olejoworozpuszczalna

end faq